W marcu, w dniach 21-23 w Warszawie odbędą się 22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. W wydarzeniu wezmą udział wystawcy z całego świata, którzy będą mieli okazję zaprezentować najwyższej jakości wyposażenia gastronomiczne oraz hotelarskie, jak również pokazać szeroką gamę żywności, napojów i alkoholi.
Od wielu lat impreza cieszy się niesłabnącym zaintersowaniem zarówno ze strony wystawców jak i odwiedzających. Oferta tych pierwszych dostosowana jest do potrzeb klientów z sektora HoReCa i ukazuje najaktualniejsze trendy rynkowe. Rokrocznie tematyka targów oraz liczne wydarzenia towarzyszące zawierają cenną wiedzę, z której chętnie korzystają wszyscy uczestnicy imprezy. Warsztaty, szkolenia, pokazy i seminaria pozwalają wszystkim zainteresowanym doskonalić swoje umiejętności, zapoznać się z aktualnymi tendencjami i kierunkami rozwoju oraz zasięgnąć wiedzy podpatrując profesjonalistów.
Targi zostały podzielone na 5 sektorów tematycznych:
- sprzęt, meble i akcesoria do kompleksowego wyposażenia i sprawnego funkcjonowania zaplecza kuchennego restauracji, środki czystości, odzież robocza, systemy komputerowe i usługi konsultacyjne
- żywność i napoje dla gastronomii, w tym świeże i mrożone produkty i półprodukty oraz wszystko, co niezbędne do stworzenia unikalnej karty deserów w punktach gastronomicznych
- kawa - pełen zakres urządzeń i produktów do profesjonalnego parzenia i serwowania kawy
- wyposażenie sal restauracyjnych i barów, w tym zastawa i bielizna stołowa, meble i elementy dekoracji wnętrz
- drink & bar: alkohole mocne, wina, piwa, sprzęt i akcesoria do win i alkoholi, produkty i półprodukty niezbędne do przyrządzania drinków
Przydatne informacje:
MIEJSCE:
Centrum Targowo-Kongresowe
ul. Marsa 56c, Warszawa
Godziny otwarcia targów:
21-23 maca 2018 (środa-piątek): 10.00-17.00
Stoisko METRO-CATERING-SYSTEM: D-73