Próżniowe automaty pakujące - Maszyny próżniowe do żywności
Pakowarki próżniowe z naszej oferty to idealne urządzenia do profesjonalnego pakowania próżniowego w najlepszej jakości dostępnej na rynku. Cechuje je, obok najwyższej jakości, także bardzo wysoka wydajność pracy i niezawodność. Klienci cenią je przede wszystkim za wyjątkowo korzystny stosunek jakości do ceny.
Maszyny do pakowania próżniowego zostały zaprojektowane z myślą o zachowaniu żywności w jak najlepszych warunkach, uwydatnianiu smaku i przeprowadzaniu inteligentnych procesów, które nie są możliwe do uzyskania w innych urządzeniach. Dzięki pakowaniu próżniowemu żywności możemy przygotować jedzenie oszczędzając koszty i czas, gotując jedzenie w kilka sekund.
Automaty pakujące próżniowo posiadają komorę próżniową z innowacyjnym 5-calowym interfejsem smart-touch. Wystarczy jedno dotknięcie, aby wybrać program Szefa Kuchni lub ustawić własne parametry. Moc jest w twoich rękach: ustawiaj bez ograniczeń, wybieraj preferowaną próżnię, reszta zostanie wykonana przez maszyny do pakowania próżniowego typu Idea Hi-Line.
Maszyny do pakowania próżniowego z naszej oferty posiadają między innymi funckje łatwego pakowania produktów w słoiki i pojemniki. Jedną z takich pakowarek próżniowych jest Orved Cuisson - wyposażony w dodatkowe akcesoria i specjalne programy do pakowania produktów w torby zewnętrzne, gdy produkt nie mieści się w komorze próżniowej, programy do pakowania produktów w słoiki lub sztywny pojemnik. Istnieje możliwość podłączenia rurki do dedykowanej dyszy i próżniowych pojemników zewnętrznych, takich jak tace gastronomiczne z zaworem próżniowym (np. GreenVac).
Dodatkowo pakowarki próżniowe Orved oferują 20 ekskluzywnych programów, które firma stworzyła we współpracy z najwyższej klasy szefami kuchni, aby zapewnić idealną próżnię prawie dla każdego rodzaju jedzenia, również płynnego czy w formie proszku. Idealna próżnia jest synonimem długiego okresu trwałości oraz zachowania smaków i cech produktu.
Urządzenia do pakowania próżniowego firmy Orved oprócz wspomnianych funkcji posiadają również:
- innowacyjną podwójną komorę,
- automatyczny datownik,
- czujnik ciśnienia absolutnego,
- ultra power seal (rozwiązanie uszczelnienia skutecznie chroniące produkty przed elementami zewnętrznymi),
- zdejmowaną górną listwę,
- technologię zerowego ciśnienia, która została zaprojektowana w celu zachowania żywności w najlepszych warunkach, nadając jej smak i wykonując inteligentne procesy, które nie będą możliwe w normalnej atmosferze.
Zalety urządzeń do pakowania próżniowego:
- czytelny panel LCD,
- elektroniczny system kontroli próżni,
- funkcja auto czyszczenia pompy,
- komora ze stali nierdzewnej,
- blokada pokrywy,
- przyłącze gastrovac.
Co możesz zrobić w pakowarkach próżniowych? Specjalne marynaty, czyszczenie małży, zimne napary, fermentacja, ekstrakcja aromatu i wiele więcej w ciągu kilku minut.
Urządzenie do pakowania próżniowego idealnie sprawdzi się w: restauracji, cukierni, rzeźni, delikatesach czy barach. Pakowarki próżniowe wyposażone są w bardzo dokładne, a zarazem proste urządzenia elektroniczne. Wyróżnia je solidna obudowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej oraz niezwykle pomocne rozwiązania jak: regulacja stopnia próżni, pompa samoczyszcząca, funkcja „Step Vac” do pakowania płynów i 20 innych programów pracy. Istnieje również możliwość podłączenia do pakowarki próżniowej mikro-drukarki do etykietowania torebek i tym samym zyskania lepszej organizacji pracy i zwiększenia atrakcyjności oferowanych produktów.
Wydajne i funkcjonalne automaty pakujące próżniowo
Oferta Metro Catering obejmuje wysokiej jakości maszyny próżniowe do profesjonalnych zastosowań. Nowoczesne urządzenia pozwalają zachować świeżość produktów na dłużej. Szczelnie zapakowane jedzenie można przez długi czas przechowywać w chłodziarce, a dla jeszcze lepszego efektu – w szafie mroźniczej.
Żywność pakowana próżniowo jest przechowywana bez dostępu powietrza, dzięki czemu nie traci swych wartości i nie poddaje się grzybom ani bakteriom. Świeżość produktów jest przedłużana dzięki zatrzymaniu procesu utleniania, a tym samym wyeliminowaniu rozwoju bakterii tlenowych, które odpowiadają za procesy gnilne skutkujące utratą wartości smakowych i odżywczych żywności. Z pakowanego próżniowo jedzenia można przygotować odżywcze i zdrowe dania nawet po długim czasie przechowywania, bez obaw o ich zepsucie.
Sposób użycia maszyn do pakowania próżniowego jest bardzo prosty. Wystarczy włożyć produkt spożywczy do specjalnego worka foliowego, a następnie całość umieścić w maszynie. Sprzęt błyskawicznie odsysa znajdujące się w środku worka powietrze, a później zgrzewa opakowanie. Żywność jest zatem hermetycznie zamknięta w folii.
Nowoczesne maszyny do pakowania próżniowego
Dostępne automaty pakujące próżniowo to maszyny od renomowanych, sprawdzonych producentów. Są wyposażone w szereg zaawansowanych funkcji, dzięki którym korzystanie z nich jest jeszcze wygodniejsze i praktyczniejsze. Cyfrowy, wodoszczelny panel sterowania, możliwość wyboru programu czy innowacyjny interfejs smart touch to zaledwie kilka z licznych udogodnień, dzięki którym pakowarka próżniowa jest tak skuteczna i łatwa w użyciu.
Maszyny próżniowe są produkowane z materiałów najwyższej jakości, co wpływa na ich solidność i wieloletnią trwałość. Wyposażono je w łatwe w czyszczeniu komory, co umożliwia utrzymanie ich w higienicznej czystości. Wybrane modele mają zamontowane kółka, co ułatwia przemieszczanie sprzętu.
Pakowarki próżniowe występują w różnych rozmiarach i posiadają zróżnicowane parametry, co pozwala każdej firmie na wybór maszyny najlepiej odpowiadającej konkretnym wymaganiom danego biznesu. Najmniejsze, a jednocześnie bardzo wydajne i funkcjonalne modele nadają się nawet do pomieszczeń o ograniczonej przestrzeni.
Pakowarki próżniowe – niezbędne wyposażenie gastronomii
Oferowane maszyny do pakowania próżniowego to niezastąpione wyposażenie firm z branży gastronomicznej. Są idealne do wykorzystywania w sklepach mięsnych, masarniach, delikatesach i marketach spożywczych. Znajdują zastosowanie w placówkach gastronomicznych każdego typu: restauracjach, barach, food truckach oraz innych, a także firmach cateringowych, mleczarniach czy hotelach.
Pakowarka próżniowa to urządzenie przydatne każdemu restauratorowi. Stanowi skuteczny sposób na ograniczenie strat i bardziej zrównoważone prowadzenie lokalu. Przedłuża trwałość niewykorzystywanego jedzenia, co przekłada się na znaczne oszczędności finansowe, a także zaoszczędzenie czasu pracy kucharzy. Szefowie kuchni wykorzystują ją również do innych zastosowań, np. gotowania sous-vide czy marynowania.