Próżniowe automaty pakujące - Maszyny próżniowe do żywności
Pakowarki próżniowe z naszej oferty to idealne urządzenia do profesjonalnego pakowania próżniowego w najlepszej jakości dostępnej na rynku. Cechuje je, obok najwyższej jakości, także bardzo wysoka wydajność pracy i niezawodność. Klienci cenią je przede wszystkim za wyjątkowo korzystny stosunek jakości do ceny.
Maszyny do pakowania próżniowego zostały zaprojektowane z myślą o zachowaniu żywności w jak najlepszych warunkach, uwydatnianiu smaku i przeprowadzaniu inteligentnych procesów, które nie są możliwe do uzyskania w innych urządzeniach. Dzięki pakowaniu próżniowemu żywności możemy przygotować jedzenie oszczędzając koszty i czas, gotując jedzenie w kilka sekund.
Automaty pakujące próżniowo posiadają komorę próżniową z innowacyjnym 5-calowym interfejsem smart-touch. Wystarczy jedno dotknięcie, aby wybrać program Szefa Kuchni lub ustawić własne parametry. Moc jest w twoich rękach: ustawiaj bez ograniczeń, wybieraj preferowaną próżnię, reszta zostanie wykonana przez maszyny do pakowania próżniowego typu Idea Hi-Line.
Maszyny do pakowania próżniowego z naszej oferty posiadają między innymi funckje łatwego pakowania produktów w słoiki i pojemniki. Jedną z takich pakowarek próżniowych jest Orved Cuisson - wyposażony w dodatkowe akcesoria i specjalne programy do pakowania produktów w torby zewnętrzne, gdy produkt nie mieści się w komorze próżniowej, programy do pakowania produktów w słoiki lub sztywny pojemnik. Istnieje możliwość podłączenia rurki do dedykowanej dyszy i próżniowych pojemników zewnętrznych, takich jak tace gastronomiczne z zaworem próżniowym (np. GreenVac).
Dodatkowo pakowarki próżniowe Orved oferują 20 ekskluzywnych programów, które firma stworzyła we współpracy z najwyższej klasy szefami kuchni, aby zapewnić idealną próżnię prawie dla każdego rodzaju jedzenia, również płynnego czy w formie proszku. Idealna próżnia jest synonimem długiego okresu trwałości oraz zachowania smaków i cech produktu.
Urządzenia do pakowania próżniowego firmy Orved oprócz wspomnianych funkcji posiadają również:
- innowacyjną podwójną komorę,
- automatyczny datownik,
- czujnik ciśnienia absolutnego,
- ultra power seal (rozwiązanie uszczelnienia skutecznie chroniące produkty przed elementami zewnętrznymi),
- zdejmowaną górną listwę,
- technologię zerowego ciśnienia, która została zaprojektowana w celu zachowania żywności w najlepszych warunkach, nadając jej smak i wykonując inteligentne procesy, które nie będą możliwe w normalnej atmosferze.
Zalety urządzeń do pakowania próżniowego:
- czytelny panel LCD,
- elektroniczny system kontroli próżni,
- funkcja auto czyszczenia pompy,
- komora ze stali nierdzewnej,
- blokada pokrywy,
- przyłącze gastrovac.
Co możesz zrobić w pakowarkach próżniowych? Specjalne marynaty, czyszczenie małży, zimne napary, fermentacja, ekstrakcja aromatu i wiele więcej w ciągu kilku minut.
Urządzenie do pakowania próżniowego idealnie sprawdzi się w: restauracji, cukierni, rzeźni, delikatesach czy barach. Pakowarki próżniowe wyposażone są w bardzo dokładne, a zarazem proste urządzenia elektroniczne. Wyróżnia je solidna obudowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej oraz niezwykle pomocne rozwiązania jak: regulacja stopnia próżni, pompa samoczyszcząca, funkcja „Step Vac” do pakowania płynów i 20 innych programów pracy. Istnieje również możliwość podłączenia do pakowarki próżniowej mikro-drukarki do etykietowania torebek i tym samym zyskania lepszej organizacji pracy i zwiększenia atrakcyjności oferowanych produktów.